Skip to content

Categories:

Trinta pomidorų sriuba

Receptas „vogtas“ iš interneto, ir truputi patobulintas, – vėl, tuo kas yra šaldytuve:-) Trintai sriubai reikės:
Salierų (tokios daržoves kaip rabarbaras, bet ne rabarbaras) – 3-4 stiebai;
Indelio konservuotų pomidorų;
Poros normalių pomidorų;
Puslitrio sultinio (kubelis vištienos sultinio+vanduo);
Svogūno;
Česnako (bet nebūtinai);

Svogūną, salierą supjaustau ir pakepinu aliejuje, kol svogūnai paruduoja, nuplikau karštu vandeniu ir nulupu pomidoram odele. Juos supjaustau ir sumetu į keptuve. Pakepinu keleta min. ir viska perpilu į puodą. Supilu sultinį, galima idėti supjaustyta kubeliais bulvę, bet galima ir nedėti. Troškinu keletą minučių. Supilu pomidorus iš indelio, palaukiu kol užvirs. Per tą laiką pasiruošiu trintuvą. Anksčiau, kol neturėjau trintuvo, bandydavau su bulvių grūstuvu sutrinti, – variantas tik iš bėdos tinkamas. Su trintuvu paprasčiau. Pora pirmų kartų apsitaškiau ir nusideginau rankas, dar kurį laiką sugaišau kol valiau sienas, paskui įpratau naudoti trintuvą „teisingai“.

Į lėkštę supilu sriuba, idedu keletą krutonų (kaip jie lietuviškai vadinasi?), užtarkuoju parmezano sūrio, ir uždedu valgomą papuošimą – baziliko lapelį. Visas procesas trunka apie pusvalandį. Jiegu sriuba pasirodo per daug rūgšti – įdedu šaukštelį cukraus. Prieskonių jokių nenaudojų,- tegul „groja“ daržovės.

Posted in Neklasifikuota.



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos